Ziyaretçi Defteri

Görüş, öneri ve eleştirinizi bu posta yorum yaparak bizlerle paylaşabilirsiniz. RSS feed talep etmek için lütfen RSS Talep sayfasını kullanın.

14 yorum:

  1. Merhaba,

    Sosyal ağlardaki rss feedlerinin filtrelenmesi konusunda bir çalışma yapmayı düşünüyor musunuz ?

    YanıtlaSil
  2. Merhaba,

    Ilginize tesekkurler. Oyle bir plan simdilik yok, ama tam olarak neyi kast ettiginizi, sozunu ettiginiz filtrelemenin kullanicilara nasil bir fayda saglayacagini aciklayabilirseniz uzerinde tartismamak icin bir neden goremiyorum.

    Selamlar.

    YanıtlaSil
  3. Bu rss hizmetleriniz için çok teşekkür ediyorum. Yalnız bir durum varmış sanrıım. Bu yahoo pipes v2′ye geçiş yapacakmış. V2′ye geçtiğinde tüm hazırlamış olduğunuz rss ler çalışmıyor, deneyerek gördüm. Yahoo yakın zamanda tüm v1 engine ile çalışanları v2 ye yükselteceğini duyurmuş. Acilen v2′ye uyarlamanız mümkün mü?

    YanıtlaSil
  4. Merhaba,

    V2 gecisinden haberdarim. Fakat ortada henuz netlesmis bir tarih yok bildigim kadariyla. V2 engine de pek kararli calismiyor gibi gorunuyor simdilik. Bu nedenle, guncelleme surekli aklimin bir kosesinde olmakla birlikte net takvim aciklanmadan girismeyi dusunmuyorum. Takvim konusunda bilgi sahibiyseniz lutfen haberdar edin.

    YanıtlaSil
  5. Çok teşekkür ederim hızlı cevabınız için. Yahoo yetkililerine ulaşma imkanı buldunuz mu? Hani, nasıl söyleyeyim, pat diye geçirip bizleri ortada bırakma gibi bir ihtimalleri yok değil mi? Bir de neredeyse hiçbir şey v2 ile çalışmıyor sanki, geçme nedenleri ne acaba? Tüm bu olumsuzluklardan dolayı herhalde dediğiniz gibi v2'ye geçme ihtimalleri kısa vadede düşük sanırım değil mi? Şundan korkuyorum ben. Bir gün değiştirecekelri tutar, o zaman da size artık ulaşamayız, başka işleriniz çıkar, biz de ortada kalırız... En büyük korkum bu :( Ben de öğrenmek istiyorum bu pipes'i ama ayrıntılı video tutorial pek bulamadım, tavsiye edeceğiniz kaynakalr, videolar var ise belirtirseniz sevinirim...

    YanıtlaSil
  6. Bu türden geçişler genellikle öyle pat diye yapılmaz. Kullanıcılara geçişi tamamlamaları için belirli bir süre verilir. V2 anlaıdığım kadarıyla henüz tamamlanmış değil. Tamamlandığında, V1 ve V2'de aynı sonuçları veren Pipe'ları otomatik olarak V2 yapıp diğerlerini güncellemek için birkaç aylık bir zaman tanıyacaklar. Geçiş hakkında ayrıntılı açıklamaya şu adresten ulaşabilirsiniz: http://blog.pipes.yahoo.net/2010/06/09/yahoo-pipes-v2-engine/

    Şimdiye kadar Pipes hakkında hazırlanmış bir video tutorial'a rastlamadım. Ama pek aramadığım için de olabilir tabii.

    YanıtlaSil
  7. Peki siz nasıl olup da bu kadar karmaşık pipes'leri oluşturabildiniz? Benim yazılım altyapım yok, bunu documentation kısmına bakarak öğrenebilir miyim? TV Yayın Akışlarından tutun, bir çok şeye kadar ben de rss'ler üretmek istiyorum ama öğrenmeye nasıl başlayacağım? Yazılım altyapısı ister mi bilemiyorum... Bu arada benim mailim lg_turk@yahoo.com buradan mailden de cevap atabilirseniz sevinirim, boylece arada sırada sizi rahatsız etme fırsatı bulabilirim :)

    YanıtlaSil
  8. Pipes'ı etkili kullanmak niyetindeyseniz Regex'ler konusunda bilgi edinerek başlamakta yarar var. Bir de tabii örnek Pipe'ların nasıl çalıştığını inceleyerek yol alabilirsiniz sanırım. Bol şans :)

    YanıtlaSil
  9. Tekrardan Merhabalar,

    Sosyal ağlarda paylaşılan her bilgi ne yazıkki kaliteli olmuyor.Kaliteli olanları bulmakta nehirde kumlar arasında altın aramaya benziyor.Zaman kaybı çok fazla.İstediğim rss in içinde bulunacak kelimeler ve rss te bulunmayacak kelimeler şeklinde iki form'a anahtar kelimeler yada cümleler girilsin ve filtreleme sağlansın.Mesela twitter da izlediğim bir kişinin geceleyin ne yediği beni ilgilendirmiyor ama aynı kişi benim işime yarayacak çok güzel siteler yada bilgiler paylaşabiliyor.Buradan o bilginin pipes ile çıkartılması çok zaman kazandırırdı.

    İlginize teşekkürler.

    yusuf@akapost.com

    YanıtlaSil
  10. Bunu Yahoo Pipes ile yapmak mümkün. Filter modülünü kullanarak elinizdeki herhangi bir RSS'i içinde bulundurduğu (ya da bulundurmadığı) kelimelere göre filtrelemeniz mümkün.

    YanıtlaSil
  11. facebookda üyesi olduğum gruplar bazen fotoğraf paylaşıyor(daha doğrusu karikatür gruplarına üyeyim ve devamlı karikatür gönderiyorlar) ben de bunları facebook'a girmeden rss okuyucumda okumak/izlemek istiyorum, mümkün mü?

    YanıtlaSil
  12. Teknik olarak mümkündür gibi geliyor. Fakat bütün Facebook gruplarını kapsayacak genel bir çözüm bayağı uğraştırıcı olur herhalde. Bir de tabii Yahoo Pipes o kadar verimli çalışır mı, bilemiyorum. Ekşi Sözlük Yazar ve Başlık takipçileri pek iyi çalışmıyor meselâ. Yahoo Pipes bazen hata yapıyor.

    YanıtlaSil
  13. Zaytung RSS'inde hata var. URL'lerin sonunda css ekleniyor. Aşğıda bir örnek var:

    http://zaytung.com/haberdetay.asp?newsid=170374%22%20style=%22color:#60B7B5;font-weight:bold;

    170374 sonrasının olmaması gerek...

    YanıtlaSil
  14. Zaytung rss düzelmiş. Teşekkürler.

    YanıtlaSil

RSS Kaynakları:
Yeni Eklenen Feed'ler
Bloga yapılan yorumlar
Açık RSS bir Alet Kutusu projesidir.