RSS Talebi

Eğer takip etmek istediğiniz haber/ yorum kaynağının doğru düzgün bir RSS feed'i yoksa, bu postun altına yorum yaparak talepte bulunabilirsiniz. Bütün haber/ yorum kaynakları için RSS oluşturmak ne yazık ki mümkün olmasa da, kendi içinde tutarlılığı olan pek çok sitede bu mümkün olabiliyor.

Talepte bulunurken haber kaynağının URL'sini (web adresi) ve tam olarak neyin RSS feed'ini (haber, yorum, belirli bir yazar, vs.) belirtmeyi unutmayın.

68 yorum:

  1. sayfadaki haberlerin resimli bir rss'sini yaparsanız sevinirim

    http://www.chip.com.tr/konu/Haberler_b5.html

    YanıtlaSil
  2. İlginiz için teşekkürler.

    Gördüğüm kadarıyla Chip'in Haberler için bir RSS kaynağı var (http://servis.chip.com.tr/chiponline-haber.xml). Muhtemelen bunu siz de bildiğiniz için haberlerin resimli RSS'ini talep ediyorsunuz. Öte yandan Chip'in sağladığı RSS hizmeti bu proje kapsamında yaptığımız "Doğru Düzgün Feed" tanımına uyuyor:

    * Haberler için:

    1. Feed'in başlığı haberin başlığından oluşmalıdır.
    2. Feed'in açıklama bölümü haberin özetini ya da ilk birkaç cümlesini içermelidir.
    3. Feed linki haber sayfasına bağlanmalıdır.

    YanıtlaSil
  3. başta bu siteyi ve kuruluş amacını tebrik ediyorum.(chip rss'sini isteyen kişi)

    ben resimli ve haberin %50 sinden fazlasını veren rss'ye daha çok tıklıyorum sitesinden okuyorum.mesela veteknoloji.com bu şekilde

    not:"post comment" yazısı ,"resimdeki karakterleri yaz"dan sonra firefox'ta ve ie8'de gözükmedi chromede gözüktü bilmiyorum bendemi sorun.

    YanıtlaSil
  4. Türkçe içerik sağlayıcıları RSS'in sitenin tıklanma oranını artırdığını anladıklarında zaten doğru düzgün RSS feed sağlamayı önemli bir görev kabul edecekler.

    YanıtlaSil
  5. Akşam gazetesinde Serdar Turgut'un yazılarını takip etmek için bir rss hazılarlanabilir mi? adresi http://aksam.com.tr ama hiç bir rss feed'i yok. Böyle bir şey mümkün mü?

    YanıtlaSil
  6. Akşam Yazaları için bir RSS feed hazırladım (Akşam Gazetesi Yazarları). Daha yeni hazırladığım için henüz uzun uzadıya test edemedim. Ama büyük olasılıkla sorunsuz çalışacaktır (bugünkü yazıları getirdi).

    Eğer yalnızca Serdar Turgut için bir feed istiyorsanız Köşe Yazarı Filtresi'ni kullanarak oluşturabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  7. Okumak ile anlamanın arasındaki farkı bir kere daha gösterdi bu bana. Maalesef şurayı atlamışım ve o yüzden takılmışım "Açık RSS Kütüphanesi'nden Habertürk'ün RSS adresini bulup kopyalıyoruz." Ben de diyorum rss adresi hiç yok. Sayenizde hergün Serdar Turgut'un yazılarını okuyabileceğim artık. Çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  8. Yardımcı olabildiğime sevindim. Kolay gelsin. :)

    (Bu arada Habertürk RSS'i bir süredir doğru çalışmıyor. Şimdilerde onu düzeltmekle uğraşıyorum. Eğer Habertürk'te sorun yaşarsanız şaşırmayın.)

    YanıtlaSil
  9. eren selanm ben geçenlerde de mesaj attım; senden bir tutorial rica ediyorum ( ya da bu isteğimi tekrarlıyorum, akşam yazarları rss feedini adım adım nasıl yarattığını lütfen bir yazında açıkla, ve binlerce yıl bizim ve torunlarımızın dualarını al :) mail adresimi de vermemiştin son mesajda; ahanda seedorf1905@gmail.com

    mükemmel iş, her gün ana sayfayı ziyaret ediyorum tutorial beklentisiyle, kendinize iyi bakın

    YanıtlaSil
  10. O mesajınıza şöyle bir cevap vermiştim:

    Başlangıç için daha önce hazırlamış olduğum şu yazıya göz atabilirsiniz: http://aletkutusu.blogspot.com/2008/12/yahoo-pipes-nedir-nasl-alr.html

    Yahoo Pipes Engine yenilendi, o nedenle eğer bir tutorial olacaksa bile yeni versiyona göre olsa daha iyi olur diye düşünüyorum. En önce yapılması gerekense mevcut feedleri V2'ye uydurmak. Yukarıdaki tutorial'dan sonra Google'da "Perl Regex" diye aratıp regex kullanımı hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  11. eren bey merhaba;

    Yurtdisinda kanada da okumaktayim ve bir okul projesi icin yahoo pipe kullanip haberleri duzenlemem lazim. Tutorialiniza baktim. Sizin yahoo pipe konusunda bilgili oldugunuzu gordum. Bilmiyorum ayip olurmu ama ornek olmasi icin herhangi bir gazete icin yapmis oldugunuz yahoo pipe source'unu paylasmaniz veya en azindan bilgilerini bize yollamaniz mumkunmu.

    Bana ulasirsaniz sevinirim.

    seymenali@gmail.com

    YanıtlaSil
  12. Merhaba,

    İlginize teşekkürler. Zaytung.com için hazırladığım Pipe'ın kaynak koduna şu adresten ulaşabilirsiniz: http://pipes.yahoo.com/pipes/pipe.edit?_id=ecf58c9b52424ca640693c98fe24f483

    HTML ve Perl Regex konusunda giriş seviyesinde de olsa bilgi sahibi olmanız işinize yarayacaktır. Perl Regex konusunda gerekli özet bilgiye şu adresten ulaşabilirsiniz: http://perldoc.perl.org/perlre.html

    Projenizle ilgili ayrıntılı bilgi verirseniz zaman buldukça yardımcı olmaya da çalışırım. Selamlar...

    YanıtlaSil
  13. yeni çağ gazetesini de yaparsanız çok sevinirim

    YanıtlaSil
  14. cnnturk veya ntvmsnbc gibi sitelerin tam metin manşet rsslerini yayınlarsanız sevinirim. verdiğiniz tutoriallerle pek beceremedim açıkçası

    YanıtlaSil
  15. Manset haberi derken neyi kast ettiginizi biraz aciklayabilirseniz elimden geleni yapmaya calisirim.

    YanıtlaSil
  16. @ayse hak: en kisa zamanda ilgilenmeye calisacagim. Ilginize tesekkurler.

    YanıtlaSil
  17. mesela aşağıdaki iki sayfanın tam metin rss halini bir türlü yapamadım.
    http://www.ntvmsnbc.com/id/24927681/device/rss/rss.xml
    http://www.cnnturk.com/servisler/rss/anasayfa.rss
    regex modülünde normal sayfadan yazıcı görünümü sayfasına çeviremedim. bu ikisini yapabilirseniz bir de source'u gösterirseniz diğer rssleri kendim de deneyebilirim. yardımınız için teşekkür ederim =)

    YanıtlaSil
  18. Şu sıralar yoğunluktan dolayı Açık RSS'e fazla zaman ayıramadım. Sözünü ettiğiniz Pipe'ları yapmak mümkün. Pipe'ları hazırladığımda kaynaklarını da buradan paylaşırım.

    YanıtlaSil
  19. ntvmsnbc.com için: http://pipes.yahoo.com/pipes/pipe.run?_id=759f4ba03cd8e178e8724baf7a9d95f3&_render=rss&feedurl=http%3A%2F%2Fwww.ntvmsnbc.com%2Fid%2F24927681%2Fdevice%2Frss%2Frss.xml

    cnnturk için: http://pipes.yahoo.com/pipes/pipe.run?_id=9c6082cc6634390586fe359869d68077&_render=rss&urlinput1=http%3A%2F%2Fwww.cnnturk.com%2Fservisler%2Frss%2Fanasayfa.rss

    Talebiniz üzerine tek bir feed hazırlamak yerine CNN Turk ve ntvmsnbc.com için genel içerik feedleri hazırladım. Aşağıda adreslerini bulabileceğiniz bu genel Pipe'lara sitedeki herhangi bir feed'in URL'sini girdiğinizde o feed'in içeriğini getiren feed'i çıktı olarak alacaksınız.

    ntvmsnbc.com: http://pipes.yahoo.com/pipes/pipe.info?_id=759f4ba03cd8e178e8724baf7a9d95f3
    cnnturk: http://pipes.yahoo.com/pipes/pipe.info?_id=9c6082cc6634390586fe359869d68077

    Kullanım kısaca şöyle: kutucuğa feed adresini giriyorsunuz (http://www.ntvmsnbc.com/id/24927681/device/rss/rss.xml ya da http://www.cnnturk.com/servisler/rss/anasayfa.rss gibi). Daha sonra Run Pipe butonuna basıp Pipe'ın çalışmasını bekliyorsunuz. Pipe çıktı verince feed adresini her zamanki gibi alıp kullanıyorsunuz (+Google ya da Get as RSS linklerine tıklayarak).

    Pipe'lerin kaynaağına da yukarıda verdiğim adreslerden ulaşabilirsiniz.

    Umarım işinizi görürür.

    YanıtlaSil
  20. teşekkür ederim =) biraz geç oldu kusura bakmayın

    YanıtlaSil
  21. şu siteye de rss bağlantısı oluşturursanız sevinirim. http://www.thepicturesoftheday.com/

    YanıtlaSil
  22. Şöyle bir baktım. Pek kolay görünmüyor ama bir iki deneme yapmak istiyorum. Yapabilirsem direkt siteye eklerim, yapamayacak olursam da buradan söylerim.

    YanıtlaSil
  23. peki biz de sizi bekliyoruz, güzel çalışmalarınızın devam etmesi dileğiyle ;)

    YanıtlaSil
  24. Açıkçası bu ZUMA denen sayfa pek kolay lokma değilmiş. Biraz uğraşıp bir şey hazırlayabilrim, ama tam olmadığı için blogda paylaşmayacağım. Belki ilginizi çekebileceği düşüncesiyle buradan paylaşıyorum: http://pipes.yahoo.com/pipes/pipe.run?_id=c21c04d633af94013371820f31473ff3&_render=rss

    Yalnızca fotoğrafları getiriyor.Fotoğraf açıklamaları yok. Öyle olunca başlıksız olarak geliyor feedler.

    YanıtlaSil
  25. ellerinize sağlık, güzel olmuş,

    bu yaptığınız rss çalışmalarının kodları açık değil sanırım. misal yahoo pipes'te ekşi diye aratınca hiç bir şey çıkmıyor.

    bir de sizden özel bir ricam var; sizin gibi bu kadar rss ile iç içe birisinin rss ile takip ettiği siteleri merak etmekteyim. bize onları sunsanız da belki biz de bir kaç tane takip edilecek site bulabiliriz ;)

    YanıtlaSil
  26. Bence pek güzel olmadı ama sizin işinizi görüyorsa ne âlâ.

    Kodlar açık aslıdna ama aramayla bulunamıyor. Bir de teker teker kodları yayınlamakla uğraşmak istemediğim için açık kodları bulma işini kullanıcılara bırakıyorum.

    Benim takip ettiğim sitelerin çoğu buradaki listede (yukarıdaki Açık RSS Kütüphanesi banner'ına tıklayarak erişebilirsiniz) var zaten. Haberleri ntvmsnbc.com'dan takip ediyorum.

    YanıtlaSil
  27. hocam ekşi sözlüğün haftanın beğenileni gibi diğer sözlüklerin de haftanın beğenilenini rss'ye dökebilir misiniz?
    misan,
    itü, uludağ, inci vb.

    YanıtlaSil
  28. fena fikir değil aslında. bir köşesinden başlamak lâzım...

    YanıtlaSil
  29. http://www.haberdiyarbakir.com/rss/

    tüm haberi çeken rss oluşturabilirseniz çok sevindirirsiniz.

    YanıtlaSil
  30. Bazı haber sitelerinin RSS leri çalışmıyor. Örneğin Hürriyet. Eğer ilgilenirseniz çok sevinirim.

    YanıtlaSil
  31. En kısa zamanda ilgilenmeye çalışacağım. Bir aydır çalışmıyormuş, haber veren de olmadı :)

    YanıtlaSil
  32. t24.com.tr sitesinin özellikle yazarlar kısmına da el atabilir misiniz?

    YanıtlaSil
  33. t24'e biraz bakabildim. Ne yazık ki sayfa tasarımcıları pek iyi bir iş çıkaramamışlar. Şimdilik hazırladığım RSS feed yazarların yazılarının başlıklarını ve linklerini getiriyor sadece. Şu adresten ulaşabilirsiniz: http://pipes.yahoo.com/pipes/pipe.run?_id=3756955e04b3c542e87b4be26a6f31c5&_render=rss

    Bir sonraki aşama yazının içeriğini getirmek. Ama sözünü ettiğim tasarım sorunundan dolayı pek kolay görünmüyor. Denemeye devam...

    Hürriyet de çetin ceviz çıktı. Copy-paste'i engellemek için sayfa içeriğini bayağı dallandırıp budaklandırmışlar. Yahoo Pipes'la anlaşabilirsek içeriği getirmek mümkün olabilir. Şimdilik o da yazıların başlıklarını ve linklerini getirecek şekilde ayarlandı.

    YanıtlaSil
  34. teşekkürler, ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  35. memurlar.net rss sine bir el atsan. ben biraz uğraştım ama haber metnini getirmwyi başaramadım.

    YanıtlaSil
  36. Merhaba özellikle hürriyetin mobil sayfası ve donanım haberin sayfası için rss oluşturabilir misiniz telefondan rss takip edicem fakat devamına tıkladıgımda normal sitesinde açıldıgı için bazen neredeyse okumak için sinir krizleri gecirebiliyorum özellikle teknoloji sayfası ile ilgileniyorum ve zaytungun rss adresleri bilgisayrda denemedim ama telefonda başlıklar görünmüyor karışık adresler kodlar felan görünüyor

    YanıtlaSil
  37. Merhaba,

    Şu sıralar ciddi zaman sıkıntısı yaşadığım için eski RSS'leri güncellemek için bile zaman yaratamayabiliyorum. Taleplerinizi sıraya aldım, ama ne zaman yapabileceğim konusunda bir fikrim yok ne yazık ki.

    YanıtlaSil
  38. Merhaba. Blog'unuzu bugün keşfettim ve çocuklar gibi mutlu oldum. Aylardır aradığım ve aradığımı bilmediğim bir hizmet sunmuşsunuz. Tebrik ediyorum. Sayenizde Reader'da olmasını istediğim birçok RSS feed'i eklemiş bulunuyorum. "Gazete birinci sayfaları" feed'i çalışmamakta yalnız. Temmuz 15'e kadar gelenler de çok ufak resim dosyaları. Bence düzeltilebilir. Kolaylıklar.

    YanıtlaSil
  39. Merhaba,

    İlginiz için teşekkürler. Açık RSS'e pek zaman ayıramıyorum. Gazete birinci sayfalarıyla ilgilenmeye çalışacağım...

    YanıtlaSil
  40. http://alkislarlayasiyorum.com/yaziyorum/ adresindeki yazıları okumak için bir rss rica edebilirmiyim

    YanıtlaSil
  41. http://acikrss.blogspot.com/2011/11/alkslarla-yasyorum-yazyorum.html

    YanıtlaSil
  42. Bu kötü esprilere neden ihtiyaç duyduğunuzu anlamamış olsam da RSS'i hazırladım: http://acikrss.blogspot.com/2011/12/kramponnet-in-tabela.html

    YanıtlaSil
  43. Tek tek yazarlar icin RSS feed hazirlamak kulfetli oluyor. O nedenle artik yapmayi tercih etmiyorum. Guntekin Onay'in yazilarina Vatan Yazarlari RSS feed'inden ulasabilirsiniz. Daha sonar Kose yazari Filtresi'ni kullanarak Onay'in yazilarini secebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  44. Ntv nin manset bolumunum rss feed ini sizden talep ediyorum yaparsaniz cok mutlu olucam lutfen yardimci olun
    Buda link : http://www.ntvmsnbc.com/id/3053415/

    YanıtlaSil
  45. http://www.ntvmsnbc.com/id/3053415/
    Biliyorum Zahmet olacak ama ben de isityorum

    YanıtlaSil
  46. Sitenizden alıntıladığım birçok kaynağı aktif kullanan birisi olarak öncelikle çok teşekkür etmekteyim. Aslında çok daha önce etmeliydim. Sağolun.

    Bir de ricam olacak , donanimhaber.com forumunun "ikinci el ilanlar" kategorisini takip edebileceğimiz bir kaynak oluşturabilir misiniz ?

    sayfanın tam adresi "http://forum.donanimhaber.com/forumid_16/tt.htm"

    Tekrar teşekkürler , varolun.

    YanıtlaSil
  47. ekşisözlük dünün en beğenilen entrylerinin rss'i lütfen... çok makbule geçer.

    YanıtlaSil
  48. http://www.zaman.com.tr/ailesaglik.rss ful yazı rss

    yapabilirseniz sevinirim

    YanıtlaSil
  49. ekşi şükela rss'si yeni sisteme geçildiği için bozulmuş, düzeltilirse süper olur.

    YanıtlaSil
  50. evrimianlamak.org sitesinin RSS'sini yapabilirseniz çok sevinirim.
    Kolay gelsin, iyi günler.

    YanıtlaSil
  51. @Ali Alim: Haberler (http://evrimianlamak.org/e/Haberler) sayfasını mı kastediyorsunuz?

    YanıtlaSil
  52. Ekşi Şükela tamir ediildi. Hataları "Hata Bildirimi" linkini kullanarak bildirebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  53. zaytung rsslerınde sıkıntı mı var acaba

    YanıtlaSil
  54. Özellikle gözünüze çarpan bir hata varsa hata bildirimi sayfasında (http://acikrss.blogspot.no/p/hata-bildirimi.html) tarif edebilirseniz kısa zamanda ilgilenmeye çalışırım.

    YanıtlaSil
  55. Dlvr.it kullanan arkadaslar için bilgi olsun
    sorunumu da çözdüm
    eğer rss linkini feedburner ile düzenlerler ise düzelmektedir bildilerine
    emeğine sağlık eren bu arada ;)

    YanıtlaSil
  56. onedio.com güzel bir haber sitesi. aynı haberi farklı kaynaklardan tek sayfada okuyabiliyorsunuz. ayrıca haber hakkında atılan tvitleri de haberin altında görebiliyorsunuz. haberleri twitter üzerinden takip etmek mümkün. fakat rss desteği yok. yapabilirseniz çok sevinirim. farklı haber kategorileri var. sadece gündemi yapsanız (bana) yeter.

    YanıtlaSil
  57. merhaba şu sitenin rsssi mümkün mü acaba? http://www.totemspor.com/takim/futbol/fenerbahce

    YanıtlaSil
  58. merhaba twitter rss mümkün mü acaba?

    YanıtlaSil
  59. merhaba rss mümkün mü acaba şu site için : http://www.turkcespiker.com/

    YanıtlaSil
  60. hocam merhaba,inci sözlük günün en çok beğenilenleri de eklerseniz harika olur,teşekkürler.

    YanıtlaSil
  61. twitter hesaplarını rss'e çeviren şöyle bir site var: http://www.rssitfor.me/

    YanıtlaSil
  62. http://www.kirmizielmasozluk.com bir süre önce rss desteği vardı kesildi rica etsem rss oluşturabilimisin

    YanıtlaSil
  63. hocam şu siteleride yaparsanız iyi olur: www.donanimhaber.com ve www.teknolojioku.com

    YanıtlaSil
  64. http://www.neyebaksam.com/ rss eklersenız sevinirim

    YanıtlaSil
  65. bugün yazarları rss yapabilirimisiniz

    YanıtlaSil
  66. Merhabalar,
    Hala oradaysanız, Al Jazeera Türk ve Al Jazeera Türk Dergi için rss hazırlamak mümkün mü?

    YanıtlaSil
  67. resmigaste.com +1

    YanıtlaSil

RSS Kaynakları:
Yeni Eklenen Feed'ler
Bloga yapılan yorumlar
Açık RSS bir Alet Kutusu projesidir.